Tercih Danışma Birimi

Tercih Danışma Birimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Tercih Danışmanlığı Kılavuzunda belirtildiği üzere Konak Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü olarak lise ve üniversite tercih döneminde öğrencilerimize yönelik tercih danışmanlığı birimi oluşturmuş bulunmaktayız. Kurumumuzdan tercih danışmanlığı hizmeti almak isteyen öğrencilerimiz ve velilerimiz hafta içi 10.00 – 15.00 saatleri arasında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümünden destek alabilirler.

Liselere geçiş tercih döneminde meslektaşlarımızın işine yarayacağını düşündüğümüz sınavlı ve sınavsız öğrenci alan ortaöğretim programlarının 2021 yılına ait sınav ve obp puanlarını içeren dokümana aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki iki dosya aynı olmakla beraber bir tanesi pdf, diğeri ise excel formatındadır. Excel formatındaki dosyada alt başlıklar şeklinde okulların sınav ve obp puanlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca excel dosyası "sınavlı" alt başlığında filtre seçeneği ile ilçeleri süzerek kullanabilirsiniz.

01.07.2022 GÜNCELLEME: İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından, il genelinde yapılacak tercih danışmanlığı hizmetlerinin belirlenen standartlar doğrultusunda yürütülmesi amacıyla hazırlanan içeriklere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

30.06.2022 4142

 

2022 Ortaöğretim Geçiş,Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ve Konak RAM Çalışma Bölgesine göre derlenen tablolara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından hazırlanan, il genelinde yapılacak tercih danışmanlığı hizmetlerinin belirlenen standartlar doğrultusunda yürütülmesi amacıyla hazırlanan içeriklere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2022

Sınav ve Obp Puanları Pdf Listesine Ulaşmak İçin Tıklayınız (01.07.2022)

Sınav ve Obp Puanları Excel Listesine Ulaşmak İçin Tıklayınız (01.07.2022)

Merkezi Sınavla ve Sınavsız Okulların Kontenjan Değişimi

İzmir Ortaöğretim Başarı Puanı Taban Puan Bilgileri 26.07.2021 İlk Yerleştirme

İzmir Mesleki Teknik Anadolu Liseleri Alan Bilgileri İlçelere Göre Sıralı

İzmir Mesleki Teknik Anadolu Liseleri Alan Bilgileri Alanlara Göre Sıralı

2022 Sınavsız Öğrenci Alacak Orta Öğretim Kurumları Kayıt Alanı Sıralı

 

Kaynak: https://izmir.meb.gov.tr