Konak Rehberlik ve Araştırma Merkezi

09.03.1959 yılında İzmir'de İkiçeşmelik semtinde bulunan  İstiklal İlkokulu binasının bir bölümünde "İzmir Araştırma ve Rehberlik Kliniği" adı ile açılan kurumumuza Sabri KOLÇAK müdür olarak atanmıştır. Kurumumuzun adı 04.10.1959 yılında Talim Terbiye Kurulu'nca "Rehberlik ve Araştırma Merkezi" olarak değiştirilmiştir. Sonraki dönemde İstiklal İlkokulu binasından Konak 1. Beyler Sokağı'nda kiralanan binaya  taşınan kurumumuz, 1966 yılında özel bir planla inşa edilen Hatay semtindeki 3 katlı yeni binasına taşınmıştır.

30.12.2016 1793

Ülke genelinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi ihtiyacının artmasına istinaden ilimizdeki diğer ilçelerde de Rehberlik ve Araştırma Merkezleri açılmaya başladıktan sonra 02.06.2000 tarihinde Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlanmıştır. 25.01.2007 tarihi itibariyle ismi Konak Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak değiştirilen kurumumuz halen Hatay semtinde bulunan binada hizmete devam etmektedir.